Klassiska möbler

Som gustaviansk mobelsnickare har jag valt att tillverka mobler efter modeller fran 1700-talet. Stilfulla och funktionella mobler tillverkade av massivt trä som fura, bjork och al/klibbal. Moblerna har en ytbehandling med kalk-/limkredering som grund och är därefter malade med linoljafärg. Monteringen är solid och alla delar är narade/pluggade vid sina fästen och tappar. Traditionell hantverksteknik med hog kvalitet.

Skänk - modell från Ångermanland

Gustaviansk skänk i två delar, över- och underskåp. Linoljemålad i antikvit, mått 300x1750x2120mm. Tillverkad i fura fran den angermanländska skogen, utfran original fran slutet av 1600 borjan av 1700-talet. Gangjärn är tillverkade av lokal smed.

Solens stol

För Solens barn – samer. Sengustaviansk modell från 1830-talet. Förlaga från Åsele lappmark. Tillverkats i svensk al. Ytbehandlad med linolja.

Slagbord -1700-tal modell

Klassiska möbler bord
Slagbord av 1700-talsmodell, storlek 1400x1500mm. När bordskivorna fälls ner kan bordet användas som sideboard, dess mellandel är bara 180 mm.

Östgötastolen

Östgotastolen med vackra karaktäristiska detaljer i stolens ryggen. Modell utifran original 1790- 1820 talet. Tillverkad av svensk al. Ytbehandlad med linoljefärg.

Gripsholmsfåtölj med tamburett

Gripsholmsfåtölj med taburett, skapad efter originalet som finns pa Gripsholms slott. Klädsel pa plymaerna kommer fran Klässbols Linneväveri. Möbeln är tillverkad av klibbal, bakbenen excentersvarvade i ett stycke vilket gör möbeln stabil och gedigen. Ytbehandlad med linoljefärg.

Gripsholmsfåtöljen i rokoko

Tillverkad efter original, i klibbal och ytbehandlad i linoljefräg. Bakbenen excentersvarvade i ett stycke vilket gör möbeln stabil och gedigen. Traditionellt möbeltyg Gripsholmsrutan från Textilväveri Borås.

Köpa klassiska möbler online

Fyll i formuläret nedan om du vill lägga en beställning!