Klassiska möbler

Som gustaviansk möbelsnickare har jag valt att tillverka möbler efter modeller från 1700-talet. Det är stilfulla och funktionella möbler tillverkade i ångermanländskt massivt trä, som fura och klibbal. Möblerna har en ytbehandling av kalk-/limkredering som grundfärg och är därefter målade i linolja. Monteringen är solid och alla delar är narade eller pluggade vid sina fästen och tappar. En traditionell hantverksteknik av hög kvalitet för dig som söker en tidlös möbel att njuta av i många generationer framåt.

Vita skåpet

Gustaviansk skänk i två delar med överskåp. Linoljemålad antikvit, mått i mm 300x1750x2120. Tillverkad i fura från den ångermanländska skogen, av modell från 1700-talets början. Gångjärnen är handsmidda i Ångermanland, där möbeln också har sin historia.

Solens stol

För Solens barn. Sengustaviansk modell från 1830-talet. Förlaga från Åsele lappmark. Tillverkas i svensk al.

Vackert slagbord

Klassiska möbler bord

Slagbord av 1700-talsmodell, storlek 1400x1500mm. Kan fällas ihop och användas som sideboard.

Östgötastolen

Östgötastolen med vackra karaktäristiska detaljer i ryggen är målad i svart.

Gripsholmsfåtölj med tamburett

Gripsholmsfåtöljen med tamburett, skapad efter originalet som finns på Gripsholms slott. Klädsel på plymåerna är från Klässbols Linneväveri.

Gripsholmsfåtöljen i rokoko

Gripsholmsfåtöljen i rokoko. Jag tillverkar den med bakbenen svarvade i ett stycke, vilket gör möbeln stabilare och mer gedigen. Klädseln på plymåerna är ”Gripsholmsrutan” med tyg från Textilväveriet Borås.

Gripsholmsfåtöljen i rokoko

Traditionellt möbeltyg Gripsholmsrutan.

Köpa klassiska möbler online

Fyll i formuläret nedan om du vill lägga en beställning!